Esteu aquí

El Consell d'Infants es renova

Un acte solemne al Saló de Plens de la Casa de la Vila va servir, el 6 de novembre passat, per renovar i constituir, per cinquena vegada en la seva història, el Consell d'Infants del Prat.

dimecres, 1 desembre, 2004 - 15:45

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va presidir l'acte de renovació i constitució d'un Consell d'Infants integrat per 28 nois i noies de la ciutat, d'edats compreses entre els 11 i els 13 anys.

El 10 d'abril de 1999 va tenir lloc l'acte de constitució del primer Consell d'Infants, un acte que responia a la voluntat de donar als nens i nenes de la ciutat l'oportunitat de formar part de la societat activa, tot recollint, debatent i posant en pràctica les seves opinions, propostes i idees sobre com els agradaria que fos la ciutat on viuen.

Durant aquests anys, el Consell ha impulsat i participat en diversos programes de participació cívica. Recordem la campanya de sensibilització contra la presència d'excrements de gossos als carrers (amb l'enganxada d'adhesius al costat de cada deposició), la dels cotxes mal aparcats (amb la imposició de multes simbòliques), el disseny del pessebre de la plaça de la Vila, la campanya "Jocs d'abans" sobre jocs de carrer avui gairebé oblidats, la celebració d'uns jocs florals o la construcció d'una maqueta d'un parc per al futur barri del Prat Nord.

Moltes d'aquestes activitats, els infants les van fer en col·laboració amb gent gran de la ciutat, en un intercanvi intergeneracional molt fructífer per a tothom. De cara al futur, els nois i noies que el 6 de novembre van passar a ser membres del Consell d'Infants ja tenen una proposta: posar unes bústies a totes les escoles de la ciutat on tots els alumnes puguin dipositar queixes, suggeriments i propostes, que seran recollides i debatudes en la primera reunió del Consell. Està clar que tenen ganes de treballar.

Compartir