Esteu aquí

Premis a treballs de recerca de quatre estudiants

TEMES: Educació

Els premis CIRIT, convocats per la Generalitat de Catalunya, tenen com a objectiu fomentar la creativitat científica i l'esperit de recerca dels alumnes dels centres d'ensenyament secundari de Catalunya.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

La convocatòria recull treballs científics, tècnics, humanístics o interdisciplinaris, i premia un total de 70 treballs en funció de l'originalitat del tema, el caràcter interdisciplinari del treball, la correcció metodològica i el rigor científic de les conclusions, entre d'altres aspectes.
El passat dia 15 de desembre, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i sota la presidència del president Jordi Pujol, es van lliurar els premis CIRIT 2001. Enguany, la Generalitat i el jurat dels premis han decidit atorgar guardons a quatre alumnes de dos instituts d'ensenyament secundari del Prat per dos treballs de recerca.
Un d'ells ha estat elaborat per l'alumne Cristian Morón, de segon de Batxillerat de l'IES Baldiri Guilera, amb Emilio Llorente com a tutor, i es titula El que el vent no s'endugué. Aquest treball estudia el fregament de l'aire durant la caiguda d'un paracaigudes.
L'altre és el treball de recerca dels alumnes Miguel Ángel López Jiménez, Miriam Macías Bravo i Deborah Rodríguez Serrano, de Batxillerat de l'IES Salvador Dalí, amb Albert Montori com a tutor, i es titula Mecanismes de depredació de la larva de libèl·lula Aeshna cyanea sobre larves de la granota verda Rana perezi.
Aquests premis posen un cop més de manifest el treball i l'esforç tant dels tutors com dels alumnes de la nostra ciutat per fomentar l'esperit científic, la recerca i la creativitat.

BERTA MARTÍ

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 17 juliol, 2024 - 08:15

Més d’un miler d’estudiants participen en els tallers del Servei Local d’Ocupació

La iniciativa vol acompanyar i apropar els i les joves al món laboral

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

dilluns, 8 juliol, 2024 - 14:00

La desfilada per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI omple de colors els carrers del Prat

La comunitat educativa i el teixit associatiu de la ciutat, claus de l’èxit...