Esteu aquí

Exposició sobre drogues sintètiques

De l'11 de març passat i fins al proper 7 d'abril, podeu visitar l'exposició sobre drogues de síntesi titulada "A tota pastilla", situada a la plaça de Joan Garcia Nieto (davant de La Capsa) i adreçada especialment als joves i als pares. Es tracta d'una exposició itinerant.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Ja és una evidència que, en general, els nois i noies entren en contacte amb les drogues (tabac, alcohol, porros, èxtasi...) a edats cada vegada més joves. A més, el contacte amb aquestes substàncies va íntimament lligat a les seves estones d'oci i diversió. És per això que, des de diverses instàncies, es van començar a desenvolupar diversos programes preventius orientats a la disminució del consum de drogues o, si més no, a endarrerir-ne el consum tant com es pugui. Altres programes s'orientaven a la disminució de riscos.
Des del juny de 1998, la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments una eina de prevenció de les drogodependències i drogues de síntesi. Es tracta de l'exposició A tota pastilla, una instal ·lació itinerant per diversos municipis, que ofereix un missatge de salut per mitjà d'una proposta artística i visual.
L'exposició està formada per quatre mòduls, un vehicle sinistrat i diversos elements ornamentals. El títol de la mostra, evidentment, fa referència a la forma que prenen moltes de les noves drogues de disseny: les pastilles. I, també, a la sensació que pot causar la seva ingesta. Els visitants a la mostra són atesos pels anomenats Agents de Salut, professionals especialitzats amb els quals es poden concertar visites comentades amb grups d'escolars i altres.
Aquesta exposició s'emmarca dins del Programa de Prevenció de les Drogodependències que aquest Ajuntament ofereix als centres d'ensenyament secundari de la ciutat. A més, en un treball coordinat entre els depar- taments de Sanitat i de Joventut, aquest últim intervé activament en el món del jove, sobretot en l'àmbit del temps de lleure, i ofereix activitats d'oci alternatiu i preventiu.
L'exposició s'ha ofert i se n'ha fet publicitat entre l'alumnat de quart d'ESO de tots els instituts, així com també a les associacions de veïns, a les AMPA, a l'Escola d'Adults i a totes les organitzacions juvenils del municipi. Els departaments de Sanitat i de Joventut porten a terme, al voltant de l'exposició, tot un seguit d'activitats adreçades als joves pratencs i a les seves famílies, amb la pretensió d'arribar a un sector ampli i majoritari de la població.

Visites programades
Aquestes activitats són les següents:
Taller "Prevenció i consum de drogues", per a mares i pares d'alumnes de secundària, al Centre Cívic Jardins de la Pau. Dies 19 i 21 de març i 2 d'abril. Visites programades de grups d'estudiants de 4t d'ESO dels diferents IES de la ciutat.
Energy Control: Chill Out als Jardins de la Ribera, per analitzar i preguntar tot allò que es vulgui sobre les drogues de síntesi. Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 23 de març, a partir de les 24 h.
Per a més informació, adreceuvos al Servei d'Informació i Assessorament sobre Drogues, adreçat als adolescents i/o a les seves famílies. C/ Centre, 28, 1r pis Tel. 933790050.

CARME TRILLA
LÍDIA MONTERO 

Compartir