Esteu aquí

Èxit de participació a la V Jornada de Foment de la Lectura

TEMES: Cultura

Per primer cop anava més enllà del fet pròpiament lector i es preguntava per la relació d’aquesta activitat amb altres conceptes, en aquest cas, el de comunitat

dimecres, 8 maig, 2013 - 14:59

Lectura i comunitat: a primera vista, dos termes oposats. Però quina relació es pot establir entre ells? A establir ponts entre aquests dos termes aparentment excloents es va dedicar la V Jornada de Foment de la Lectura del Prat de Llobregat del 2013, celebrada a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural el 6 de maig del 2013.

“La lectura, un fet aparentment individual, crea comunitat o fomenta l’individualisme? Com podem ajudar la comunitat amb polítiques de foment de la lectura? El nostre entorn més immediat, la nostra comunitat ens influeix en la nostra vida? Retornem a la comunitat allò que ens proporciona?”: aquestes eren les preguntes que plantejava el programa de la trobada.

Era la cinquena jornada del Pla de Foment de la Lectura del municipi, i un reflex de la maduració d’aquesta cita: per primer cop, anava més enllà del fet pròpiament lector i es preguntava per la relació d’aquesta activitat amb altres conceptes, en aquest cas, el de comunitat. En segon terme, la cinquena jornada del Pla de Foment de la Lectura municipal era també innovadora en l’àmbit organitzatiu: va comptar, per primer cop, amb el suport organitzatiu de la Diputació de Barcelona.

Van assistir 145 persones de l'àmbit cultural i educatiu del Prat de Llobregat i un gran volum de bibliotecaris de la província de Barcelona. I el debat que van mantenir aquestes parts, des de les administracions públiques i des de la societat civil, va evidenciar la necessitat de diàleg que existeix entre elles. Però, també, la voluntat de desenvolupar aquest diàleg per definir què són no ja la comunitat, sinó les comunitats.

Per aquells que no vau tenir l'ocasió d'assistir a la V Jornada de Lectura o aquells que volgueu aprofundir-hi, podeu veure les diferents ponències i taules de la Jornada a http://www.livestream.com/elpratcultura

La Jornada es va poder seguir a través del hashtag de twitter: #plfelprat. Es van fer 133 tweets, per part de 37 usuaris. Vegeu les fotografies de la Jornada.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 31 juliol, 2024 - 14:30

Horaris d’estiu als serveis i equipaments municipals

Alguns equipaments i serveis municipals interrompen la seva activitat durant el mes d'agost i d'altres ofereixen una atenció en horari adaptat.  A con...

dijous, 25 juliol, 2024 - 11:15

Al novembre, nova edició del festival Indisciplinats a la ciutat del Prat

L’Artesà, La Capsa i els centres de la xarxa /Unzip preparen un any més el...

dimecres, 24 juliol, 2024 - 14:45

La 21a Trobada de Dones del Prat ja té data i hora

Inscripcions obertes