Esteu aquí

L'Ajuntament garanteix dos àpats diaris durant l'estiu als menors en risc

De manera excepcional, els Centres Oberts no tancaran aquest agost i continuaran prestant el servei d'esplai i menjador com al mes de juliol

dimarts, 29 juliol, 2014 - 16:45

A iniciativa del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament del Prat i amb la col·laboració de Benestar Social de la Generalitat, els Centres Oberts de la ciutat no tancaran aquest mes d'agost i els deu primers dies de setembre, com es feia sempre fins ara.

L'objectiu d'aquesta mesura és respondre a la situació de vulnerabilitat que pateixen alguns menors i les seves famílies a causa de la crisi econòmica, mitjançant la seva participació en activitats socioeducatives tot garantint-los dos àpats diaris (un esmorzar i un dinar).

Els menors beneficiaris d'aquesta mesura especial són 111 en els centres oberts i 21 al casal del Club Bàsquet Prat. Les famílies d'aquests infants i adolescents són totes usuàries dels Serveis Socials municipals i presenten problemes de risc d'exclusió i de vulnerabilitat social.

A banda del casal del CB Prat, els dos Centres Oberts on es fan aquestes activitats estan situats a la plaça Orcasitas, plaça Pirineus i els locals de l'entitat SAÓ Prat, ubicats a l'antiga Escola del Parc.

El pressupost d'aquesta mesura corre a càrrec de l'Ajuntament del Prat i de l'ICASS (Institut Català d'Assistència i Serveis Socials) a parts iguals.

A més d'aquesta activitat extraordinària, s'han realitzat les habituals activitats socioeducatives d'estiu durant el mes de juliol, en les quals han participat 220 menors d'entre 3 i 16 anys que també han tingut accés a dos àpats diaris en el marc de les activitats infantils i juvenils que ofereix la ciutat, becats pels Serveis Socials municipals per ser membres de famílies en risc d'exclusió.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

La Festa Major del Prat comença demà i des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament. Un any més, s’acti...

dijous, 19 setembre, 2024 - 14:30

Comença un nou cicle de Ciutats Defensores dels Drets Humans al Prat

Enguany, hi haurà una sessió oberta a la ciutadania i la resta estaran...

dimarts, 17 setembre, 2024 - 13:30

En marxa les activitats per celebrar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Enguany és una edició especial ja que l’AFA arriba al seu 30è aniversari