Esteu aquí

El Prat aposta pel programa europeu de Garantia Juvenil per reduir l'atur

Més de 375 joves de la ciutat es podran beneficiar d'alguna acció del programa, que al Prat té un pressupost de 540.000 € i l'impulsa l'Ajuntament en col·laboració amb entitats socials

dimecres, 13 gener, 2016 - 11:00

La Garantia Juvenil és un programa europeu, gestionat a Catalunya pel SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) en col·laboració amb la Direcció General de la Joventut, que té per objectiu reduir l'atur juvenil, mitjançant un enfocament integral, preventiu, d'atenció i acompanyament en la inserció laboral i l'emprenedoria.

Al municipi del Prat de Llobregat es posen en marxa quatre projectes del Programa de Garantia Juvenil impulsats per l'Ajuntament, en col·laboració amb diferents entitats socials, amb un pressupost total de 540.000 €. Aquests projectes posen l'accent en la formació, les pràctiques laborals, el suport a l'emprenedoria i l'acompanyament vers la recerca de feina.

Quatre projectes al Prat
Els quatre projectes són: "Joves per l'ocupació", amb una vessant formativa i d'orientació professional; "Espai de Recerca de Feina", amb l'objectiu de capacitar els i les joves per la recerca activa de feina; un projecte integral gestionat per SAÓ Prat que treballarà amb joves de famílies amb dificultats socio-ecòmiques; i finalment el projecte singular gestionat per la Fundació Cassià Just, que treballarà amb joves amb un problema de salut mental. Més de 375 joves de la ciutat se'n beneficiaran.

A més, els i les joves pratenques també podran participar en dos projectes integrals no exclusius per a la ciutat del Prat. Un gestionat per la Fundació Catalana de l'Esplai en acord amb la Cambra de Comerç i un altre gestionat per la Fundació Main, que s'adreça a joves de la Unitat d'Escolarització Compartida.

Tenir entre 16 i 29 anys i ni estudiar ni treballar són els requisits per participar en algun dels projectes de Garantia Juvenil.

L'Ajuntament del Prat ha articulat un dispositiu per impulsar la Garantia Juvenil a la nostra ciutat, a través d'una tècnica impulsora que té per missió facilitar l'adscripció dels i les joves al programa oferint informació i assessorament, una entrevista inicial, acompanyament i un itinerari individualitzat a El Lloro, Serveis de Joventut.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 2 agost, 2024 - 12:15

L’equip d’Agents per a la Convivència, també present a la platja del Prat

La promoció de la convivència cívica arriba a tots els espais de la ciutat

dimecres, 31 juliol, 2024 - 14:30

Horaris d’estiu als serveis i equipaments municipals

Alguns equipaments i serveis municipals interrompen la seva activitat durant el mes d'agost i d'altres ofereixen una atenció en horari adaptat.  A con...