Del 19 de setembre de 2008 al 4 de gener de 2009
Segona planta, Centre Cultural Torre Balcells
Producció pròpia
El tocador existeix des de molt antic i representa l’espai més íntim i personal de la dona. Simbolitza el moment de descans després d’una dura jornada i és el lloc on guarda les seves pertinences més preuades.
A la vida i, per tant, a la història la visió dominant ha estat la de l’home. Aquesta visió s’anomena androcentrisme i ha estat acceptada durant anys per homes i dones i ens ha donat com a resultat una explicació del món en clau masculina en què tot allò que estava relacionat amb les dones passava a un pla d’inferioritat. Seguir la petjada de les dones a la història és una tasca ben difícil.
La societat patriarcal tradicional discrimina la dona, que no disposa de drets i que està relegada a l’àmbit domèstic. El procés d’industrialització comportà la incorporació de les dones al treball assalariat i canvis en l’estructura de la societat.
Aquest procés que es dóna a nivell general, també és viu al Prat. A partir del tocador ens endinsarem a l’univers femení des de diferents vessants. L’exposició vol explicar la vida de les dones del Prat des del temps de les nostres àvies, a través d’imatges, documents i objectes que ens ajudaran a entendre com les dones del Prat van viure aquests canvis.
el_tocador_de_lavia-elprat.pdf