Desembre 2020
La pandèmia de covid-19 ens ha canviat la vida. Ens ha suposat un seguit de canvis profunds en molts aspectes: la manera de treballar, de comprar, de relacionar-nos... i també ens dóna una nova perspectiva sobre l’espai públic i els nostres carrers. Com volem que siguin? Quin paper ha de jugar l’espai públic en el context de la pandèmia? Igual com el confinament va portar una nova mirada cap a les necessitats de l’habitatge, el procés de desescalada ens obliga a fer una reflexió acurada de com volem l’espai públic.
Amb la voluntat de fer del Prat una ciutat més amable que tingui a les persones com a eix central de la política urbanística, hem modificat les nostres prioritats de govern per adaptar-les als temps que estem vivint i a les noves necessitats que estan sorgint. Prioritzem actuacions d’eixamplament de voreres, com als carrers Joan Maragall i Enric Borràs, i la creació de zones de vianants (avinguda del Canal, carrers Castella i Frederic Soler). També donem prioritat a les persones remodelant places (17 de setembre, plaça dels estanys) i pacificant carrers (Sant Pere, Viladecans, Sant Boi, Ramon Codina). A més, apostem per la mobilitat neta i segura, reduint la velocitat de circulació de la ciutat a 30 km/h i fent créixer la xarxa de bicicarrers.
A algú això li pot semblar un maquillatge “a la moda”, però els socialistes veiem la possibilitat d’accelerar un model de ciutat on els nostres fills puguin jugar al carrer, on la contaminació acústica continuï disminuint, on puguem gaudir dels espais oberts... en definitiva, de seguir fent una ciutat més verda i habitable. I estem molt orgullosos de defensar aquest model. Parafrasejant el poema de Mario Benedetti, el nostre espai públic, els nostres carrers necessiten menys tàctica i més estratègia. I la tenim.
Juan Pedro Pérez Castro
@PerezJP_