Març 2024
El Prat és un municipi que té hipotecat bona part del seu terme munici-pal per les grans infraestructures. Dins d’aquestes servituds, tenim la zona militar de l’exèrcit de l’aire al nostre litoral, un espai propietat del Ministeri de Defensa que en cap cas es destina a usos estrictament militars, sinó a l’oci de membres de l’exèrcit i de les seves famílies, i que per tant està restringit als veïns i veïnes de la ciutat perquè el puguin gaudir – 12.624 m2 de sostre construït i 133 ha de terreny, un autèntic resort-.
Volem recuperar aquest espai per a ús de la ciutat i que sigui aquest Ajuntament qui decideixi a què l’hem de destinar. Altres municipis del nostre entorn han recuperat espais militars en desús, o amb poc ús, per a la ciutat. El cas més recent és el de Sant Boi, que després d’un procés llarg i complex ha pogut recuperar els terrenys de l’antiga caserna militar on es faran més de 1.600 habitatges socials.
El passat ple, gràcies a una moció presentada per nosaltres, l’Ajun-tament del Prat es va comprometre a exigir la cessió de la zona militar. Sabem que el procés per recuperar aquest espai serà llarg i complex, i per això el que pretenem és reprendre un camí d’una reivindicació que no és nova sinó que ve de lluny. De fet, va ser el nostre espai polític, aleshores el grup municipal de Convergència, qui va presentar una moció semblant l’any 2006. Ara uns, Comuns, i altres, PSOE, governen a Madrid. És així que esperem que l’esforç no sigui en va i ho reclamin amb la mateixa força amb què nosaltres sí que ho farem en les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat.
Gerard Valverde i Polo