Voluntariat Assistencial – Fundació Oncolliga

Oncolliga – Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica -  Som una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat principal l'atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars.

Objectius del projecte

 

Oncolliga treballa amb l’objectiu de millorar el benestar de la persona malalta de càncer així com de les persones del seu entorn (familiars i persones cuidadores). Per a fer-ho, compta amb diferents línies de treball (assessorament laboral, dietètic, psiconcologia, treball social...) i una d’elles és el voluntariat assistencial.

El voluntariat assistencial es tradueix a un recolzament, suport i acompanyament en dos àmbits diferenciats; l’hospitalari i el domiciliari. El voluntari o voluntària desenvolupa un projecte d’acompanyament a persones malaltes que es poden trobar en una fase inicial de la malaltia, en una fase de desenvolupament de la mateixa o bé en una etapa final de vida.

El projecte del voluntariat compta amb el recolzament de la pròpia fundació així com del coordinador/a del mateix, quelcom que facilita el seguiment del projecte, la cura del voluntari o voluntària així com un pla formatiu a l’ordre del dia de les necessitats i demandes detectades.

 

Tasca i dedicació de la persona voluntària

La tasca que acaba desenvolupant el voluntari o voluntària s’acorda prèviament a l’inici del seu projecte. Tot i això, a continuació es detallen algunes de les tasques que el voluntari o voluntària arriba a desenvolupar:

  • Acompanyament a la persona malalta; un acompanyament que s’adapta en la seva totalitat a les necessitats de la persona
  • Registre de l’activitat (concretat en cada un dels projectes)
  • Traspàs d’informacions amb el coordinador/a (cada dia fa un breu traspàs de com ha anat la intervenció)
  • Compromís amb la tasca; el voluntari o voluntària prendrà un compromís amb la tasca que decideixi desenvolupar

A qui s’adreça?

Tot i que el procés formatiu al qual la persona interessada es sotmet acaba determinant si és un perfil que encaixa amb el projecte o no, a continuació es detallen alguns aspectes a tenir en consideració:

  • Sensibilitat
  • Empatia
  • Capacitat d’escolta
  • Capacitat reflexiva i d’autocrítica
  • Capacitat de respectar l’espai que necessita l’altra persona

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

 

També et pot interessar

Mulla't per l'Esclerosi Múltiple!

Et mulles per l’esclerosi múltiple?

Cursa Solidària a favor dels infants amb càncer de l’Hospital Sant Joan de Déu

Participa a la XIV Cursa per la Vida que organtiza l'AECC – Catalunya Contra el Càncer...