divendres, 4 abril, 2025 - 14:30

La Fira Avícola Raça Prat rep per primer cop el distintiu de turisme sostenible Biosphere

  • A banda d’aquest reconeixement a un dels actes més importants de la ciutat, una trentena d’establiments i projectes locals han rebut el segell Biosphere o el distintiu de Punt d’Informació Turística: restaurants, allotjaments i altres iniciatives del Prat han estat reconegudes per la seva aposta per un model turístic sostenible i compromès amb el territori.
     

La Fira Avícola de la Raça Prat ha estat reconeguda, per primera vegada, amb el segell Biosphere, una certificació que acredita el compromís amb la sostenibilitat turística i les bones pràctiques de gestió. Aquesta distinció l’atorga l’Instituto de Turismo Responsable (ITR) i valora les iniciatives que promouen un turisme més respectuós amb el medi ambient, la cultura local i l’economia del territori.

A més de la Fira Avícola, gairebé una trentena d’establiments i projectes del Prat també han rebut enguany alguna de les dues acreditacions que reconeixen la implicació amb un model de turisme responsable: el segell Biosphere i el segell de Punt d’Informació Turística (PIT).

Entre els establiments que s’estrenen en la distinció Biosphere d’aquest any, es troben:

  • El Restaurant Sagnier (gestionat per la Fundació Rubricatus)
  • El Restaurant de la Masia Emilio Sánchez Casal
  • El Restaurant 9 Cèntric
  • L’alberg del Centre Esplai
  • El Mesón El Cortijo & Posa’t Morat
  • La guingueta Lobo de Mar, a la platja

Els establiments que en aquesta edició 2025 han rebut el segell Punts d’Informació Turística són:

  • El Restaurant Mesón El Cortijo & Posa’t Morat
  • El Restaurant 9cèntric

Aquests nous establiments se sumen a la gairebé una vintena que van aconseguir a l’edició de 2024: l’Associació Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, el Cafè l’Artesà, l’Emilio Sánchez Academy, la Porta del Delta – Oficina Can Camins, el Pyrenees Extrem, el restaurant Mesón El Cortijo & Posa’t Morat, l’Hotel Sallés Hotel Ciutat del Prat, l’entitat Permacultura ATTA i el restaurant INNSiDE by Meliá Barcelona Aeropuerto. Pel que fa als ens que ja tenien aquesta distinció en la modalitat de segell del Punt d’Informació Turística, encara el mantenen: l’Alberg Centre Esplai, el Cafè l’Artesà, el Centre de Vela El Prat, Ciclistyk, el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat – Espais Naturals del Riu, l’Emilio Sánchez Academy, l’Hotel Cal Siles, l’INNSiDE by Meliá Barcelona Aeropuerto, Mucha Masia Hostel Rural-Urbà, l’Oficina de Turisme de Catalunya – Aeroport de Barcelona, la Porta del Delta, el Restaurant 9cèntric i el Sallés Hotel Ciutat del Prat.

Aquests reconeixements, alineat amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, ofereixen a les empreses participants suport i formació per incorporar accions de millora contínua en àmbits com la gestió ambiental, la qualitat de vida, el respecte cultural i la responsabilitat social.

 

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes