dimarts, 11 agost, 2020 - 13:15
L'alcalde Mijoler, en una sessió informativa sobre el pressupost municipal, el desembre passat.
“Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat, i no per fer de banc de l’executiu. El que ha de fer aquest és complir el seu compromís de derogar la llei Montoro, i no usar-la en benefici propi”, afirma l’alcalde Mijoler
L’Ajuntament del Prat ja ha mobilitzat 5,5 milions d’euros extra en l’estratègia de reconstrucció local i disposa de gairebé 28 milions d’euros de romanent
L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha anunciat aquest dimarts que l’Ajuntament del Prat no cedirà els seus estalvis al govern central, perquè els necessita per paliar els efectes de la crisi de la covid al municipi i finançar l’estratègia de reconstrucció social i econòmica de la ciutat. L’alcalde Mijoler ha sumat així el Prat de Llobregat a l’ampli rebuig que ha tingut la intenció del ministeri d’Hisenda de fer que els municipis prestin els seus romanents al govern central per retornar-los-els a terminis.
“L’acord de govern de progrés a Madrid preveu la derogació de la llei Montoro, que ha estat una veritable bóta al coll dels ajuntaments des de la seva aprovació el 2012 per part de l’anterior executiu del PP amb el suport de Convergència i Unió. El que ha de fer doncs el ministeri d’Hisenda és derogar aquesta llei, i no usar-la perquè els ajuntaments fem de banc del govern”, ha declarat l’alcalde Mijoler.
“Els Ajuntaments estem en primera línia atenent la ciutadania i el teixit productiu local. Sempre, i especialment en temps de crisi com els que vivim: des del primer moment de l’emergència sanitària ens hem reorganitzat de la nit al dia i hem mobilitzat milions d’euros per atendre les llars que pitjor ho estaven passant, el comerç local que ha hagut de tancar, i el teixit productiu afectat per l’aturada econòmica”, ha recordat l’alcalde del Prat, que ha afeguit que “som doncs els Ajuntaments els que millor sabem a què cal destinar els estalvis municipals, i no el govern central”.
L’alcalde Mijoler ha recordat que el Prat és una ciutat sanejada, que va eixugar completament el seu dèficit el mandat anterior, però que per fer front a la crisi de la covid haurà de mobilitzar més recursos dels previstos en el pressupost municipal. “Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat, i no per finançar el govern central”, ha conclós.
L’Ajuntament ja ha mobilitzat 5,5 milions d’euros en l’estratègia de reconstrucció local
L’Ajuntament del Prat disposa de gairebé 28 milions d’euros de romanent i aquest 2020 està executant un pressupost global de 97,5 milions d’euros. Així mateix, està desplegant ja una estratègia de reconstrucció social i econòmica enfront de la crisi de la covid que preveu la mobilització de 5,5 milions d’euros extra per acompanyar les llars més colpejades per la crisi, ajudar el teixit productiu local a reactivar-se, i impulsar la innovació i la digitalització. Aquesta estratègia, titulada “Ara més que mai, el Prat”, va ser aprovada el passat 16 de juliol per la Taula de reconstrucció del Prat, impulsada a proposta de l’alcalde Mijoler i que integra els principals grups polítics de la ciutat, sindicats i organitzacions empresarials, i entitats socials.