dilluns, 6 novembre, 2017 - 13:00

Signatura d’un conveni amb la Fundació Cívica Esperanzah per promoure l’economia social i solidària

Signatura d'un conveni amb la Fundació Cívica Esperanzah per promoure l’economia social i solidària

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament del Prat de Llobregat dóna suport a les activitats de la Fundació per promoure l’economia social i solidària, la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic i l’enfortiment i suport al teixit associatiu.

A més del reconegut Festival Esperanzah, que es va celebrar a mitjans d’octubre, el conveni dóna suport a la Mostra de l’Economia Social i Solidària, que acollirà el Pavelló Comercial de la Fira Avícola entre el 15 i el 17 de desembre.

També cal destacar que la Fundació Esperanzah, juntament amb la XES (Xarxa d’Economia Social) promouen la primera escola d’estiu de l’economia social i solidària de Catalunya, de la qual se celebrarà l’any vinent la tercera edició.

 

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah han signat un conveni de col·laboració aquest dilluns, 6 de novembre, per promoure conjuntament l’economia social i solidària a la ciutat.  Mitjançant aquest acord, l’Ajuntament destinarà enguany 125.000 euros a les activitats de la Fundació Esperanzah amb aquesta finalitat.

La signatura del conveni, que ha tingut lloc a les 12 h a la Sala del Rellotge de l’Ajuntament del Prat, ha anat a càrrec del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Sergi Alegre, i el president del Patronat de la Fundació Esperanzah, Marcelo Montori. D’aquesta manera, es renova el conveni signat per ambdues parts el 2016 i s’incrementa d’un 25% l’aportació municipal a la fundació respecte a l’any passat, quan hi va destinar 100.000 euros.

El conveni respon a la voluntat de l’Ajuntament del Prat de Llobregat d’impulsar els projectes d’economia social i cooperativa, especialment al barri de Sant Cosme, mitjançant ajuts directes a les entitats i associacions locals que treballen en aquest àmbit. Cal tenir en compte que el Programa d’Actuació Municipal (PAM) prioritza l’establiment de convenis i altres formes de col·laboració amb les entitats del tercer sector que treballen per la cohesió social al Prat.

En aquest sentit, cal destacar que la Fundació Esperanzah és una organització sense ànim de lucre amb la voluntat de potenciar i consolidar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible al Prat de Llobregat. Aposta per innovar i enfortir el teixit associatiu com a element vertebrador de la democràcia activa i participativa de la nostra ciutat i treballa per construir una comunitat basada en el bé comú, creant l’ecosistema i les estructures necessàries per fer-la possible.

La Fundació es va crear l’any 2016 gràcies a l’impuls del conegut Festival Esperanzah, nascut el 2008, que va permetre recaptar els fons necessaris per a la seva posada en marxa. En la seva desena edició, celebrada al barri de Sant Cosme entre els passats 13 i 15 d’octubre, el festival va comptar amb prop de 23.000 assistents i amb una programació de més de 60 activitats musicals, teatrals, culturals i lúdiques, en les quals van participar artistes i personalitats de renom com Txarango, Leo Bassi o Jordi Évole. Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament a projectes socials i solidaris.

A més del festival, l’aportació de l’Ajuntament a la Fundació també servirà per finançar d’altres activitats per promoure l’economia social i solidària, la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic i l’enfortiment i suport al teixit associatiu del Prat.

Així per exemple, properament, la Fundació Esperanzah impulsarà per segon any consecutiu la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat en el marc de la Fira Avícola del Prat, entre el 15 i el 17 de desembre, organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es proposa aprofitar la gran afluència de públic de la coneguda fira del Prat per difondre els valors de l’economia social.

Entre les activitats destacades de la Fundació, també cal recordar l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, organitzada conjuntament amb la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya), que es preveu tingui continuïtat l’any 2018. Es tracta de la primera escola d’estiu d’aquest sector a Catalunya, que va arrencar l’any 2016 i va celebrar la seva darrera edició entre els passats 30 de juny i 1 de juliol.

Descarregar

(2)
(1)
(2)

Compartir

A les xarxes