La Carxofa Prat
La carxofa és la verdura més emblemàtica del Prat i de la comarca. Té més de cent anys d’història i és la reina dels cultius del Delta, amb més de 500 hectàrees conreades al Baix Llobregat.
Per què és tan bona la Carxofa Prat?
Una terra rica en minerals
El delta del Llobregat, com tots els deltes, és un terreny al·luvial que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s'hi conreen i la carxofa no n'és cap excepció.
Un microclima protector
Les muntanyes de Collserola, Montbaix-Montpedrós i el Garraf, d'una banda, i l'acció marina reguladora de la temperatura, d'una altra, fan que tota l'àrea deltaica estigui protegida dels canvis bruscos de temperatura, la qual cosa fa més difícil l'aparició de gelades i facilita que la producció agrícola tingui una major qualitat.
Del camp a la taula
Ser a prop de la gran ciutat també té avantatges. La major part de la producció de la Carxofa Prat es destina a Mercabarna, per al consum metropolità. Així, la carxofa que s’ha collit al matí, al cap d’unes hores, està a la venda a les parades dels diferents mercats municipals.
Documents relacionats
La carxofa. La flor dels nostres camps (pdf - 1119071 bytes)
Comprar i cuinar la Carxofa Prat
Mercat de pagès
Mercat de producte fresc i proper, conreat pels pagesos del Prat i del Parc Agrari....
On comprar Carxofa Prat
Endueu-vos a casa un tast dels horts del Prat
El Prat, degusta'l
El Prat té una oferta gastronòmica variada i de qualitat, basada en el producte de...
Receptari local de carxofa
Veïns i veïnes del Prat ens expliquen les seves receptes de carxofa amb molt d'humor....
Més experiències de km 0
El Parc Agrari
Una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues de Catalunya.
Cicloturisme
Recorreu en bicicleta el delta del Llobregat i descobriu una gran diversitat de paisatges.
El Pota Blava
El Pota Blava és un dels productes emblemàtics del Prat.
El Prat, degusta'l
El Prat té una oferta gastronòmica variada i de qualitat, basada en el producte de proximitat.