L'Artesà
L’Artesà es va construir l’any 1919 per iniciativa d’una junta de propietaris que volien dotar la ciutat d’un centre on celebrar actes socials i espectacles teatrals. Projectat per l’arquitecte modernista Antoni Pascual, el Centre Artesà va acollir, en els seus primers anys, grups de teatre amateur local i representacions professionals i comercials del moment, que s’alternaven amb projeccions de cinema i l’organització d’actes benèfics.
Durant la Guerra Civil, la CNT va ocupar l’edifici i el va convertir en Casa del Poble. Acabada la guerra, la societat de propietaris recuperà l’edifici per reiniciar la seva activitat. Fins als anys 80, s’hi va anar alternant la programació de teatre professional amb la del grup de teatre de La Seda i d’alguna entitat local; però, principalment, la seva activitat va ser la de cinema.
El 1987 l’Ajuntament lloga el teatre per fer-hi una programació regular de teatre, música i dansa, i posa l’accent en la recuperació d’un espai públic dedicat a la cultura. Però la recuperació del seu ús com a teatre posa en evidència les greus deficiències estructurals de l’edifici, que obliguen a tancar-lo.
L’any 2003 l’Ajuntament compra l’Artesà i després de la rehabilitació del recinte, aquest torna a obrir al públic el 2019 convertit en un nou equipament on conviuen teatre, dansa, música i circ en més de 5.000 metres quadrats. En l’actualitat el complex arquitectònic està conformat pel Teatre L’Artesà, nucli del programa municipal Arts en Viu, el Cafè i el Pati de L’Artesà.
Cultura i patrimoni al Prat
El Prat Ocult
Imprescindible per conèixer la història del Prat a través d'uns itineraris per la...
La Capsa
La Capsa és un projecte cultural i públic que treballa, des de la música, per construir...
Granja de la Ricarda
Una explotació lletera model i una joia del patrimoni pratenc