Esteu aquí

Alliberades 22 tortugues de rierol als Espais Naturals del Riu

Aquests animals, en perill d'extinció, han nascut en captivitat

dimarts, 17 octubre, 2017 - 13:00

Dilluns passat es van alliberar 22 tortugues de rierol (Mauremys leprosa) als Espais Naturals del Riu (estany de Cal Tet). Aquestes tortugues, que es troben en perill d'extinció, van néixer en captivitat (7 al Zoo de Barcelona i 15 al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya --CRARC-).

L’alliberament d’aquest rèptil d’aigua dolça es realitza en aquestes dates per donar temps a les tortugues a aclimatar-se al nou hàbitat, abans de la hivernada. Les tortugues van ser marcades amb un codi específic, la qual cosa permetrà identificar-les i veure'n el creixement i adaptació al medi.

Els principals impactes que ha patit aquesta espècie ha estat la desaparició de masses d’aigua, la urbanització del territori i la presència d’espècies exòtiques com la tortuga de Florida.

Conveni per a la conservació de l’espècie al delta

Aquesta reintroducció és fruit d’un conveni signat entre el Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Zoo de Barcelona l’any 2012 per a la conservació de l’espècie al delta del Llobregat, amb quatre punts bàsics: la cria de l’espècie a les instal·lacions del Zoo, el retorn de les cries nascudes al seu entorn natural, l’estudi de les tortugues alliberades al medi natural i la sensibilització dels visitants del Zoo sobre els valors ambientals de l’entorn natural.

Tot seguit podeu mirar fotos de l'acte d'alliberament.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 4 abril, 2025 - 14:15

La Fira Avícola Raça Prat rep per primer cop el distintiu de turisme sostenible Biosphere

A banda d’aquest reconeixement a un dels actes més importants de la ciutat,...

dimarts, 1 abril, 2025 - 12:00

Arriba la primera edició de La Carxofesta per celebrar el producte i la gastronomia locals

Tindrà lloc els dies 26 i 27 d'abril a la Granja de La Ricarda i tancarà les...
16a edició de les Jornades Gastronòmiques Pota Blava, Carxofa Prat i producte del Parc Agrari

dimecres, 19 març, 2025 - 12:00

La cuina local és la protagonista de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte del Parc Agrari

Fins al 21 d’abril es poden tastar les propostes de 26 restaurants