Presentació virtual de la iniciativa "Mi playa sin plásticos", en què ha participat la tinenta d'alcalde d'Acció Ambiental i Energia del Prat, Anna Martín.
dijous, 4 juny, 2020 - 14:30
El Prat de Llobregat és un dels municipis que participa en la nova edició de “Mi Playa Sin Plásticos”, una iniciativa per sensibilitzar sobre la importància de preservar aquest entorn natural i reduir-hi la presència de residus que se celebra a l’entorn del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).
A l’entorn d’aquest projecte, se celebra un concurs entre diferents platges de l’Estat. En aquell que sigui més votat per la ciutadania, es desenvoluparà una jornada intensiva de neteja a la platja per part de voluntariat mediambiental durant la tardor. El Prat es troba entre la dotzena de municipis costaners de tot l’Estat que han presentat la seva candidatura. Des d'avui mateix, la ciutadania ja pot votar la candidatura que prefereixi a través d'aquest enllaç.
Aquest migdia, s’ha donat el tret de sortida a l’edició de 2020 d’aquesta iniciativa, organitzada per Carrefour i Procter & Gamble (P&G), que compta amb el suport de l’aventurer Jesús Calleja com a ambaixador, a través d’una presentació virtual.
En representació de l’Ajuntament del Prat, hi ha participat la tinenta d’alcalde d’Acció Ambiental i Energia, Anna Martín, per defensar la candidatura de la platja del municipi. També hi ha participat organitzacions com FSC i Paisaje Limpio.
La tinent d’alcalde ha posat en valor que el Prat compta am una platja deltaica amb espais naturals protegits. Ha destacat que es tracta “d’una platja situada enmig de la segona major àrea metropolitana de l’Estat i entre grans infraestructures com l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona i que recuperar-la ha estat una conquesta de la ciutadania i de les entitats de la ciutat”.
Martín ha recordat que, als Espais Naturals del Delta del Llobregat, es troben espais com la pineda de Can Camins (reconeguda per la Xarxa Natura 2000). A més, ha destacat que, per tal de protegir aquest entorn natural, tan sols 3,4 dels 6 Km de platja són aptes per a l’ús públic. Així, es protegeix la platja de La Ricarda-Ca l’Arana, la més propera a la desembocadura del riu Llobregat.
D’altra banda, ha remarcat el valor cultural i patrimonial d’alguns emplaçaments ubicats a l’entorn de la platja, com l’extensa finca de La Ricarda i la seva catalogada Casa Gomis, joia de l’arquitectura racionalista a Catalunya; o edificis emblemàtics, com la Caserna dels Carrabiners i El Semàfor.
Tot i això, en estar ubicada enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona i entre grans infraestructures, està molt exposada a l’acumulació de residus. Per aquest motiu, Martín ha defensat que es desenvolupi la jornada intensiva de neteja a la platja del Prat a la tardor: “retirar manualment els residus, sense destorbar les aus que habiten la zona, pot contribuir a preservar el gran valor ecològic i faunístic de l’entorn i sobretot contribuint a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de viure en un món més sostenible i sense plàstics”.
La resta de municipis amb platges candidates són Agaete (Gran Canaria), Andratx (Mallorca), Massamagrell (València), A Guarda (Pontevedra), El Ejido (Almería), Pasaia (Guipúscoa), Ceuta, Melilla, Llanes (Astúries), Piélagos (Cantàbria) i San Pedro de Pinatar (Múrcia). En la sessió d’avui, hi han pogut participar cinc d’aquests municipis – els quatre primers citats anteriorment i el Prat-, juntament amb Colindres (Cantàbria), guanyador de la darrera edició.
dimecres, 27 novembre, 2024 - 15:45
dimecres, 27 novembre, 2024 - 12:45
dilluns, 11 novembre, 2024 - 14:15