dilluns, 30 novembre, 2020 - 14:30
El Teatre L'Artesà del Prat ha guanyat dos premis Catalunya Construcció 2020, un a la rehabilitació patrimonial i un altre a la coordinació de seguretat i salut. Aquests premis els atorga cada any el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona.
Juntament amb el Teatre L'Artesà, enguany també han estat premiats altres projectes de referència com el Celler Clos Pachem a Gratallops, les obres del Castell de Montjuïc a Barcelona, l’Institut de Recerca Mèdica de l’Hospital de Sant Pau i la nova seu corporativa de Metges Sense Fronteres (MSF).
En el premi a la rehabilitació patrimonial, el jurat ha considerat que l'obra ha estat "una intervenció radical però que al mateix temps ha sabut mantenir l’esperit de l’antic Artesà del Prat, tant amb les noves sales com en el tractament de l’espai exterior i fins i tot amb la manera en què es fa servir el maó en l’envolupant".
En la categoria de coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per la candidatura presentada per Jesús Fernández Antolín per la seva actuació a les obres del Teatre L’Artesà del Prat. El jurat ha destacat “una actuació professional meritòria en un procés d’execució d’obra molt complex el qual es va combinar el difícil enderroc de l'antiga estructura del teatre amb l’aixecament d’un nou edifici que combina diverses tipologies d’obra i especialitzacions”.
129 candidatures
Els Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona per 17è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció.
Juntament amb el Teatre L'Artesà, enguany també han estat premiats altres projectes de referència com el Celler Clos Pachem a Gratallops (en la categoria de direcció d’execució de l’obra), les obres del Castell de Montjuïc a Barcelona (en la de direcció integrada de projecte), l’Institut de Recerca Mèdica de l’Hospital de Sant Pau (en la d’innovació en la construcció) i la nova seu corporativa de Metges Sense Fronteres (MSF) (en la categoria de rehabilitació funcional).
En la categoria de rehabilitació hi ha hagut dues mencions especials. S’ha atorgat un any més el Premi Especial a la Trajectòria Professional, que enguany ha estat per Ezequiel Bellet García, aparellador i coordinador de seguretat i salut. També s’ha premiat el millor treball de final de grau de les escoles d’arquitectura tècnica, que correspon a Carla Garcia Pagès, pel projecte Art, arquitectura i construcció a l’Institut de Flamenco Flora Albaicín a Barcelona.
El total de candidatures d’aquesta edició ha estat de 129, presentades per equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2018 i 2019. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 22 finalistes en les 5 categories professionals i 5 finalistes per als treballs final de grau.
El jurat dels Premis Catalunya Construcció té caràcter pluridisciplinari i en aquesta XVII edició està format per Conxita Balcells, arquitecta; Jan Dinarès, arquitecte tècnic en exercici lliberal; Santiago Ayuso, arquitecte tècnic i coordinador de seguretat; Elisabeth Magán, arquitecta tècnica i directora de producció de Maheco Constructora; David Garcia, doctor arquitecte i consultor d’estructures, Marcos Barjola, arquitecte tècnic i director d’execució d’obres i Celestí Ventura, president del CAATEEB i alhora president del jurat.
Atesa la situació sanitària causada per la pandèmia, està encara pendent la data de l’acte de lliurament dels premis, així com el seu format.
dimecres, 20 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00
divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15