Esteu aquí

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Per què ens costa tant aprendre anglès? Per què segueix sent una assignatura pendent per a molta gent? Aprendre una nova llengua és aprendre gramàtica, vocabulari, estructures, expressions... i això és molta informació que hem de processar i que oblidem ràpidament perquè no tenim gaire oportunitat de posar-la en pràctica en el nostre dia a dia. 

Per això fugim quan sentim a parlar de l’anglès, especialment el jovent.  Sovint quan aquest aprèn l’idioma fora de l’horari lectiu és més per la inquietud de la família, que coneix la importància de saber comunicar-se en aquesta llengua en un món cada vegada més globalitzat i on l'anglès és una demanda laboral, que per motivació pròpia.

Des del projecte English workshops el que es pretén és, precisament, canviar aquesta relació que el jovent té amb la llengua anglesa. Que deixin de veure-la com quelcom que se’ls insisteix a estudiar i comencin a percebre-la com una porta d’accés a multitud d’experiències que hi estan connectades (viatjar, conèixer altres cultures, accedir a informació i a infinitat d’expressions artístiques, etc.). Però perquè això passi, fa falta que se sentin motivats per aprendre-la.

És per això que el projecte aposta per una oferta de tallers extraescolars en anglès que responen als interessos i inquietuds dels i les joves de secundària del Prat. Tallers relacionats amb la música, l’esport, els jocs d’estratègia o les xarxes socials. Espais de confiança on l’anglès només és el canal de comunicació per desenvolupar una activitat que els motiva i que alhora els acosta a una immersió real i autèntica de la llengua.

L’Alejandro Rodríguez, alumne de l’Institut Salvador Dalí, va fer el taller Strategic challenges el curs passat. Per a ell, el taller “ha fomentat el meu desig d'aprendre anglès i m'ha despertat l'interès per veure les pel·lícules en versió original, jugar i acceptar nous reptes en anglès”.

English workshops també a Primària

Aquest curs, a més, amb la finalitat de fomentar l’interès de l’alumnat cap a l’anglès en edats més primerenques, s’està fent una prova pilot a 3 escoles de primària amb tallers adreçats a l’alumnat de cicle superior.

La temàtica dels tallers, tal com passa amb els de secundària, ha estat consensuada per les direccions dels centres en funció dels interessos de l’alumnat o en relació amb el projecte de centre.

L’Escola del Parc ofereix  el taller Escape room challenge, una activitat on l’alumnat ha de resoldre jocs de misteri.

A l’Escola Charles Darwin han optat pel taller Steam challenge, un taller vinculat al projecte de centre Steam,  un model pedagògic que combina ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques amb la finalitat de fomentar en l’alumnat la curiositat, la creativitat, l’anàlisi i l’aprenentatge a través de l’assaig-error.

El Lilian ens explica què fan al taller: “Fem diferents activitats com, per exemple, un volcà de lego en el que posem bicarbonat i vinagre i aquesta barreja fa que es produeixi com una petita explosió”. 

A l’Escola Jaume Balmes el taller consisteix en Jocs de pati, com jocs de pilota o el joc del mocador i Jocs a l’aula, com el “Pasapalabra” o jocs de direccions.

Un espai de confiança

Tots els tallers, tant els de primària com els de secundària, estan dinamitzats per la mateixa auxiliar de conversa que està als centres durant l’horari lectiu. La Yousra, ens presenta, en anglès, a la mestra del taller Jocs al pati de l’Escola Jaume Balmes: “We do these activities with Habbah. She is a teacher from Gambia and she is here to help and speak with us in English” – "Fem aquestes activitats amb la Habba. Ella és una mestra de Gàmbia i està aquí per ajudar-nos a parlar l’anglès”.

El fet que sigui la mateixa persona, facilita, per un costat, el traspàs de continguts dins i fora de l’horari lectiu i per l’altre, la creació d’un vincle i un espai de confiança que encoratja l’alumnat a parlar l’anglès sense por a equivocar-se, tal com ens explica la Suzanne, auxiliar de conversa i mestra dels English workshops a l’Institut Salvador Dalí: “We have created an environment together where communicating, learning and speaking English is fun and motivating. This can be achieved in the workshops because they know me, I'm not just a teacher but a person with feelings too. The reduced group creates a more intimate teaching environment where the students can speak about any issues they have– "Hem creat un entorn en el qual comunicar-nos, aprendre i parlar anglès és divertit i motivador. Això s’aconsegueix al taller perquè em coneixen. No soc només una mestra sinó també una persona amb sentiments. El fet que el grup sigui reduït propicia un entorn docent on els estudiants poden parlar de qualsevol problema que tinguin".

Inscripcions

Des del dilluns 29 de novembre ja estan obertes les inscripcions pel 2n trimestre a través d'online.elprat.cat i, a continuació, podeu consultar tota l'oferta.

Les inscripcions dels workshops de primària s’han de fer través de les AMPA /AFA de cada centre.

English-Workshops_2n-trimestre_Curs-21.22

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 novembre, 2024 - 11:30

L’Institut Estany de la Ricarda, seu de la IV Jornada d’intercanvi d’experiències del programa #aquiproubullying

El centre, el primer de la ciutat en desenvolupar-lo, ha obtingut recentment...

dilluns, 18 novembre, 2024 - 14:45

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents ja compten amb nous membres

El Saló de Plens acull l’acte de renovació d’aquests dos òrgans de...