dimecres, 1 juliol, 2020 - 18:15
El laboratori LAIKA és una llançadora de projectes que treballa en sessions de creació i seguiment amb un grup d’artistes i agents culturals del Prat. Enguany és la tercera edició i se segueixen impulsant projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé aprofundir en la recerca.
Cada divendres el grup es troba per compartir els diferents avenços individuals, identificar tangències entre els projectes i els objectius del programa d’arts visuals, punts de partida i oportunitats, en un procés d'intercanvi i autogestió que implica també testar els projectes amb el públic i comunitats a mesura que es van desenvolupant.
LAIKA - Llançadora de projectes, proposa un espai des d’on investigar com els projectes artístics interactuen amb el públic, i com és en aquest espai compartit que es despleguen noves possibilitats de reflexió, creació i reconeixement mutu. El seu programa insta a experimentar en com fer que les idees ampliïn la seva ona expansiva. És un procés obert que es pot seguir a través de Facebook i Twitter i ara en reunions de videoconferència, o a la mateixa Sala d’Art Josep Bages en les sessions de caràcter presencial.
En aquesta ocasió, ens acompanya en el procés Jesús Arpal Moya de la llibreria cooperativa La Caníbal, aportant context i referents als projectes, enriquint-los amb una mirada externa i experta.
A més a més, la tercera edició de LAIKA es vincula a la Convocatòria /Unzip 2020: de les tres propostes que es desenvolupen en el marc del laboratori, el mateix grup decidirà la guanyadora de la modalitat Exposició i que continuarà el seu procés de treball i aprofundiment entre els mesos de setembre i desembre.
En aquest sentit, LAIKA LAB planteja altres possibilitats en la presentació de propostes artístiques a les convocatòries d’art, la presa de decisió i valoració de projectes i formes de fer més comunitàries respecte als processos habituals de jurat d’aquestes convocatòries. Proposa un espai d’intercanvi i discussió, obert, que posa també en diàleg crític el sistema de convocatòries artístiques per al foment de la creació.
Els projectes i creadores que formen part del laboratori són Lía Pérez Cruz amb “108-112 Acciones”; Sara Cuenca Segovia amb “Miss Sarie-Stein” i Cristina Sanz-Gadea amb “Papageno”.
Sessions del laboratori: 26 de juny i 3, 10, 17 i 24 de juliol.
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00
divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15
dijous, 14 novembre, 2024 - 12:00