Esteu aquí

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per identificar els calçots que produeix

Es tracta d’una estratègia per posicionar aquest producte de km 0 que destaca per ser fresc, sostenible i haver estat collit en les darreres 24 hores

Calçots del Prat_ Cooperativa Agrícola

dilluns, 11 març, 2024 - 10:15

La Cooperativa Agrícola del Prat ha creat un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d'una estratègia per posicionar aquest excel·lent producte de km 0 i diferenciar-lo de la resta de calçots que arriben al mercat.

Des de la Cooperativa consideren que cal facilitar al consumidor la identificació del producte de circuit curt de venda pel qual aposten els pagesos que en formen part. Aquest nou segell serà la garantia que el producte que els clients troben a les botigues i mercats és fresc, sostenible, ha estat collit en les darreres 24 hores i no ha estat conservat en una cambra frigorífica.

Els calçots del Parc Agrari del Baix Llobregat són d'una gran qualitat gràcies al terreny en què es conreen. La terra d'aquesta zona és rica en minerals, ja que, com succeeix en tots els deltes, ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys, fet que atorga una gran fertilitat al sòl. Això afavoreix la qualitat de les hortalisses, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, com la reconeguda Carxofa Prat i el calçot.

Actualment, ens trobem en plena temporada de calçots, que es cultiven de novembre i fins a l'abril, tot i que el millor moment de la seva recol·lecció és durant els mesos de gener, febrer i març.

 

Crema de calçot amb component social

La Cooperativa Agrícola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justícia social.

Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció.

La Cooperativa vol lluitar, així, contra el malbaratament alimentari, i donar una segona vida a aquests calçots. La crema, totalment artesana, se suma a les que ja s’oferien de carxofa, porros, carabassa i carabassó.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 13 desembre, 2024 - 14:30

El Prat promou la conscienciació ambiental amb activitats per la Setmana de la Prevenció de Residus

L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir...

dimecres, 11 desembre, 2024 - 14:30

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom”

Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix...

dilluns, 9 desembre, 2024 - 14:15

Ja es coneixen les fotografies premiades en la 33a edició del concurs de fotografia Delta.

Aquest any s’han presentat 268 obres a les diferents categories. L’acte de...