Esteu aquí

Segona edició del cicle Diàlegs, centrada en la filosofia, l'activisme i la literatura

Aquest cicle de pensament contemporani torna al Cèntric a partir del mes d'octubre

cèntric_diàlegs_2022_Rosa Ribas_Albert LLadó

dimecres, 28 setembre, 2022 - 10:00

Aquest mes d’octubre arrenca al Cèntric Espai Cultural una nova edició del cicle Diàlegs, proposta que convida la ciutadania a reflexionar a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani des de tres vessants: la filosofia, la literatura i el pensament crític i polític. Després de la bona acollida de la primera edició, celebrada entre els mesos de febrer a maig, el cicle retorna amb noves temàtiques i noves veus, amb l’objectiu de seguir abordant noves perspectives per comprendre la realitat que ens envolta. Amb aquesta proposta, el Cèntric segueix apostant per esdevenir un centre de referència pel que fa al pensament i el coneixement, en especial pel que fa al món contemporani.

Seguint la mateixa dinàmica de l’edició anterior, els Diàlegs s’estructuren en tres eixos temàtics. Albert Lladó, Rubén Martínez (La Hidra Cooperativa) i Rosa Ribas tornen a assumir la coordinació del cicle que, en aquesta ocasió, posarà el focus en els dilemes de la filosofia, l’activisme i la literatura.

Sota la premissa Com pensem la por perquè la por no pensi per nosaltres?, Albert Lladó ens convidarà a reflexionar en clau filosòfica sobre la por com a eina de dominació que ens aïlla i ens despolititza. L’eix coordinat per Rubén Martínez porta per títol Sense dissens no és la meva revolució, en el qual, des de l’òptica de l’activisme, analitzarà la tendència a amagar la dissidència sota el pretext  d’un consens necessari per generar unitat.  I de la mà de Rosa Ribas ens preguntarem I què fem amb la realitat?, tot analitzant com reflecteix la literatura contemporània la complexitat, vulnerabilitat i incertesa de l’època en què vivim.

El cicle, que s’estendrà fins al mes de març de l’any vinent, donarà el tret de sortida el proper 18 d’octubre amb la ponència de l’economista i educador Pau Llonch al voltant dels dilemes del cooperativisme. En la branca literària, el 25 d’octubre seguirà la ponència de l’escriptor i periodista Álvaro Colomer, qui parlarà sobre com es relacionen aquestes dues facetes en la seva producció literària. I des de l’òptica de la filosofia, el 15 de novembre l’escriptor i professor Bernat Castany analitzarà com la por esdevé el principal obstacle per assolir una vida plaent i alhora bondadosa.  

Tota la informació del cicle a elprat.cat/dialegs.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00

Ignatius Farray i María Peláe, al desembre a L'Artesà

El còmic actuarà el 22 de desembre amb el seu show molt personal i la cantant...
Una de les múltiples imatges de "Propagación gráfica de un palomar"

divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15

Propagació gràfica d'un palomar

Projecte de Santiago Sepúlveda, guanyador de la Convocatòria /Unzip en la...