Esteu aquí

S'instal·la una palissada de fusta per protegir les dunes de la platja del Remolar

També permetrà la tranquil·litat que requereix el corriol camanegre per nidificar

Palissada a la platja del Remolar.

divendres, 24 març, 2017 - 13:00

Com a conseqüència de l'èxit aconseguit a la platja protegida de Viladecans, aquests dies s'està instal·lant una palissada de fusta per protegir les dunes de la platja del Remolar. 

L'objectiu és recuperar i protegir la flora i la fauna pròpia de l'ecosistema dunar (plantes psammòfiles, invertebrats de platja, rèptils, petits mamífers i ocells) i, especialment, la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). 

Aquest ocell limícola fa el niu a la sorra a la primavera i l'estiu, coincidint amb el període de major concentració de persones a les platges. En els últims anys, amb l'increment de la pressió humana, es va reduir dràsticament la seva presència fins a desaparèixer l'any 2013, segons un estudi del Consorci del delta.  

La palissada de fusta impedirà el trepig de persones i gossos i permetrà la tranquil·litat necessària que requereix el corriol per nidificar. A la platja del Remolar, a la banda de Viladecans, l'any 2016 la palissada va permetre l'assentament de cinc parelles de corriol camanegre i cinc de corriol petit, amb un gran èxit reproductor que no s'havia donat fins ara. 

Compaginació d'usos

La platja del Remolar compatibilitza l’ús públic amb la conservació del valor natural, com dictaminen diverses figures de protecció (Xarxa Natura 2000, Zona d’Especial Protecció per a les Aus, Zona d’Especial Conservació i està inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 4 abril, 2025 - 14:15

La Fira Avícola Raça Prat rep per primer cop el distintiu de turisme sostenible Biosphere

A banda d’aquest reconeixement a un dels actes més importants de la ciutat,...

dimarts, 1 abril, 2025 - 12:00

Arriba la primera edició de La Carxofesta per celebrar el producte i la gastronomia locals

Tindrà lloc els dies 26 i 27 d'abril a la Granja de La Ricarda i tancarà les...
16a edició de les Jornades Gastronòmiques Pota Blava, Carxofa Prat i producte del Parc Agrari

dimecres, 19 març, 2025 - 12:00

La cuina local és la protagonista de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte del Parc Agrari

Fins al 21 d’abril es poden tastar les propostes de 26 restaurants