Esteu aquí

Els equipaments esportius i culturals romandran tancats a l'espera que la Generalitat aclareixi les mesures contra la COVID

Mijoler i els alcaldes d'altres 12 municipis metropolitans exigeixen al govern català claredat sobre les normes a seguir

dissabte, 18 juliol, 2020 - 22:15

L'Ajuntament del Prat, en el marc del pla d'emergències per l'actual context d'epidèmia, ha pres una sèrie de mesures en aplicació de la resolució de la Generalitat que estableix mesures en 13 municpis metropolitans davant del rebrot de la covid registrat en alguns d'ells, que se sumen a les que ja va prendre de forma anticipada el passat dijous.

Aquestes mesures s'han pres després de les reunions que han mantingut l'alcalde Mijoler i la resta d'alcaldes i alcaldesses d'aquests 13 municipis amb el President de la Generalitat, aquest matí, i en el marc del Procicat metropolità que ha començat a funcionar aquesta tarda. En aquestes trobades, Mijoler i la resta de batlles i batllesses han exigit a la Generalitat que aclareixi les llacunes de les seves disposicions i aclareixi les normes que han de seguir sectors com el cultural, l'esportiu, o el de les perruqueries.

A l'espera d'aquests aclariments, les mesures preses són les següents:

  • Els equipaments esportius i culturals romandran, de moment, tancats, a l'espera que el Procicat avalui en les properes hores les mesures d'higiene, distància física i control d'aforaments que permetin la seva reobertura i la no suspensió dels espectacles teatrals programats amb totes les mesures de seguretat sanitària.

  • No es poden celebrar reunions de més de 10 persones tant en l'àmbit privat com en el públic. En les reunions de menys persones en l'espai públic, no es poden prendre ni begudes ni menjar.

  • Els establiments comercials han d'evitar el contacte personal durant l'atenció de la clientela sempre que sigui possible, extremar les precaucions i fomentar les comandes prèvies.

  • Els establiments hostelers han de reduir el seu aforament al 50% i separar per almenys dos metres les terrasses exteriors, reduint si cal l'aforament per garantir aquesta distància física.

  • La platja del Prat, com la resta de platges dels cinc municipis costaners afectats per la mesura, roman oberta però amb un aforament reduït per extremar les mesures de seguretat sanitària. Això implicarà afectacions en el tall de la carretera de la platja quan aquest aforament estigui complert.

  • Les activitats d'estiu per a infants i joves es mantenen, seguint totes les normes de seguretat amb què s'estan desenvolupant des del primer dia, i tal i com estableix la normativa de Protecció Civil, especialment pel que fa als grups estables de convivència.

Aquestes mesures s'han sumat a les que ja va prendre l'Ajuntament del Prat el passat dijous per prevenir un rebrot de la covid i atesa l'evolució en el context metropolità. Aquestes mesures, que és mantenen, són les següents:

  • Reforç del control del compliment de les mesures sanitàries i del control policial.

  • Tancament de les pistes esportives a l'aire lliure de la Granja, els Jardins de la Ribera i el Parc Nou.

  • Ajornament de l'acte de ciutat en memòria de les víctimes de la covid previst aquest diumenge 19 de juliol al CEM Estruch.

Responsabilitat, distància, higiene

L'Ajuntament reitera, a més a més, la seva crida a la ciutadania a actuar amb responsabilitat i compromís individual per evitar un rebrot de la COVID-19 com el que s’està vivint en molts indrets. La millor manera d'actuar per part de la població per prevenir contagis és mantenir la distància física de seguretat entre presones, portar mascareta i rentar-se sovint les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic.

Situació sanitària al Prat

Aquestes mesures han de tenir una funció preventiva, atenent al context sanitari i tenint en compte els rebrots que s'han produït a indrets propers com l'Hospitalet, Barcelona i Cornellà.

Al Prat, on de moment no s’ha registrat cap rebrot, hi ha hagut setze casos nous de COVID-19 entre els dies 1 i 15 de juliol, xifres molt llunyanes a les que s’han donat als municipis abans esmentats.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 juliol, 2024 - 17:00

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon...

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

divendres, 5 juliol, 2024 - 12:00

L'Orquestra de barri surt del Ribera durant l'estiu

El grup de música comunitari ha compartit el seu talent a la residència...