Esteu aquí

El paper de la nutrició i factors relacionats en el risc i pronòstic del càncer de mama

Amb el Dr. Antoni Agudo Trigueros, cap de la Unitat de Nutrició i Càncer (UNAC) i del grup de nutrició i càncer de l'IDIBELL, i Carlota Castro-Espín, investigadora predoctoral d'aquesta Unitat. Xerrada organitzada amb el suport de l'Institut Català d'Oncologia.

El doctor Antoni Agudo és metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Es va llicenciar en Medicina (MD) a la Universitat de Barcelona (UB) i va cursar un Màster en Ciències (MSc) en Epidemiologia Clínica per la Universitat Erasmus de Rotterdam (EUR). Va completar la seva formació doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb un doctorat (PhD) en salut pública i metodologia de la recerca biomèdica. Entre molts altres mèrits i publcacions realitzades, ha col·laborat amb l’Agència Internacional per a la Recerca del Càncer (IARC)  en el programa de les monografies sobre l’avaluació de risc de càncer de diverses substàncies i exposicions, i els manuals de prevenció del càncer de la IARC.

També és membre del grup assessor de persones expertes en seguretat alimentària de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Carlota Castro-Espin és llicenciada en Nutrició Humana i Dietètica (Universitat Ramon Llull, 2013) i màster en Nutrició i Metabolisme (Universitat de Barcelona, ​​2015). Des del 2014 forma part de l’equip tècnic i coordinador de l’assaig clínic aleatori multicèntric anomenat PREDICOP (Prevenció de la recurrència del càncer de mama mitjançant el control del pes, la dieta i la intervenció de l’activitat física). Inicialment va ser una de les nutricionistes de l’estudi que realitzava avaluacions dietètiques, mesures antropomètriques, calculava dietes i ensenyava educació nutricional per estudiar els participants (supervivents del càncer de mama). Amb l'objectiu d'aprofundir en la seva experiència epidemiològica i estadística, es va traslladar a Oxford el maig del 2019 per realitzar una investigació de 7 mesos. Durant aquest període a l'estranger, Carlota va treballar en la ingesta de prebiòtics i el risc de càncer de mama i còlon a la cohort EPIC-Oxford. De tornada a l’Institut Català d’Oncologia, el gener de 2020 Carlota va començar a treballar en un nou projecte dins de l’estudi European Prospective Investigation on Cancer and Nutrition (EPIC), sobre el potencial inflamatori de la dieta i el risc de càncer de mama. En aquesta línia, la seva tesi doctoral se centra en patrons dietètics, activitat física i incidència i pronòstic del càncer de mama mitjançant dades observacionals (estudi EPIC) i experimentals (estudi PREDICOP).

Entrevista radiofònica 19/10/2021

Activitats relacionades

Dansa-teatre en família

Tipus: Proposta
Quan: 27/12/2024 de 10:30 a 12:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 28/12/2024 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals