Esteu aquí

Diàlegs. Cicle de pensament contemporani al Cèntric

El Cèntric obre un cicle de diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani, que es desenvoluparà entre febrer i maig

centric_cicle_diàlegs

dimarts, 1 febrer, 2022 - 13:30

Vivim temps d’incertesa. Sovint tenim la sensació que el món que habitem s’està acabant i que hem de recuperar una normalitat que ja no serà la que coneixíem –però que tampoc hem estat capaços de definir- i que, alhora, és la responsable de la situació actual.

Cada dia es fa més evident la necessitat de trobar-nos i poder pensar col·lectivament, sortir dels entorns privats i tancats per cercar espais de reflexió conjunta, compartir diferents visions, comprendre la realitat, explicar-nos què ens està passant i com podem abordar noves perspectives que ens permetin viure tot construint un present i un futur...

Fugint del catastrofisme, el Cèntric Espai Cultural obre un cicle de diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani que es desenvoluparà entre els mesos de febrer i maig.

 

Una mirada al present des de tres àmbits

El cicle s’estructura en tres eixos temàtics. D’una banda, Albert Lladó conduirà un espai de pensament que, des del pensament, abordarà les nostres fragilitats i vulnerabilitats, però també el coratge i les fortaleses.

Per la seva banda, Rubén Martínez (La Hidra Cooperativa) ens proposarà els principals temes que estructuren la nostra societat des del pensament crític i polític: l’ecologia, el dret a viure en un habitatge digne a les ciutats, feminismes i identitarisme i la construcció d’un futur en la contradicció permanent entre el benestar personal i col·lectiu i les regles del mercat capitalista.

I des de la literatura, Rosa Ribas ens plantejarà el fet d’escriure des de la perifèria, la memòria personal, les històries familiars, les contradiccions de la vida en comú de les diferents classes socials i la casa, com a símbol d’habitar el món des del teu propi lloc.

 

Diàlegs de febrer

El tret de sortida del cicle tindrà lloc el proper 8 de febrer, amb la sessió Un futur amb més benestar o més mercat? De la mà de l’investigadora Erika González compartirem un primer mapa per entendre on ens condueixen les actuals relacions entre poder privat i poder públic.

En l’àmbit literari, el 15 de febrer parlarem de La memòria com a relat amb el periodista i escriptor Albert Lladó –en aquesta ocasió des del rol d'entrevistat-. La sessió tindrà com a punt de partida el seu llibre La travesía de las anguilas, una novel·la que sense sentimentalisme ni tremendisme, però amb emotivitat, ens porta a reflexionar sobre com escrivim i reescrivim la nostra vida.

El 23 de febrer, el professor de filosofia Joan-Carles Mèlich reflexionarà sobre Com mantenir el coratge en un món cada vegada més fràgil? La proposta és una invitació a enfrontar-se a les cruïlles del present des d’un sentit que superi les solucions ràpides i impersonals de l’imperi de la tècnica.

Tota la informació del cicle a elprat.cat/dialegs.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 juliol, 2024 - 17:00

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon...

dimarts, 9 juliol, 2024 - 12:30

3.500 infants i joves participen en casals i colònies d’estiu al Prat

El dia 25 de juny van començar els casals i colònies d’estiu per a infants i joves del Prat, amb una àmplia oferta...

divendres, 5 juliol, 2024 - 12:00

L'Orquestra de barri surt del Ribera durant l'estiu

El grup de música comunitari ha compartit el seu talent a la residència...