dilluns, 24 octubre, 2022 - 14:00
Enguany, el programa s’arrela al Prat com les males herbes: ple de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos de creació. Propostes pol·linitzadores que generen nous microclimes, aporten nutrients i biodiversitat, a la vegada que també poden ser una trampa (com les males herbes) de la que és possible no voler escapar.
Indisciplinats posa en escena als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són L'Artesà i La Capsa. Exposicions, espectacles, instal·lacions, laboratoris, concerts, sessions dj i activitats gratuïtes i de pagament.
Aquests set dies de festival ens obriran una finestra per la que treure el cap i veure els projectes que s'han estat portant a terme durant l'any com a part de la Convocatòria d'Arts Visuals /Unzip. Compartint-nos l'estat en què es troben i fent visibles les comunitats i els espais de generació i creació que els han donat forma; un interval suspens en el temps multidisciplinari i polifacètic on fotografia, dibuix, performance, pràctiques comunitàries, audiovisual, fanzín i experimentació sonora ompliran la ciutat per gaudir de la creació contemporània.
Les artistes Ida Barbati i Valentina Gaia amb el seu projecte “Cossos en escolta”, ens conviden a explorar diferents maneres d'expressar-se amb l'art des de la col·lectivitat, activant micropolítiques tot qüestionant les normes heteropatriarcals radicades actualment en la societat. Cristopher Ruiz amb “La pols que cau del cel” proposa a un grup eclèctic de persones elaborar una carta fílmica de manera grupal, com una mena de càpsula en el temps sota una mirada intergeneracional. El projecte “Eres Basura” impulsat per Lara Martínez activa processos de creació a partir de la recollida d'escombraries al delta del Llobregat que culmina amb una sessió de música experimental i instruments elaborats amb els objectes de rebuig trobats durant la ruta. Joana Capella i Roc Domingo amb “Un gegant a Unzip” exploren el folklore i la creació de gegants de la ciutat aprofundint en la realitat mediambiental de l’entorn per posar en relació discursos ecologistes amb les expressions populars i possibilitar altres imaginaris sobre el paisatge i la cultura heretada. Erico Pesin i el seu imaginari de ficció, ens planteja la creació d'un bestiari fantàstic d'éssers que podrien habitar el delta del riu i altres espais peculiars del Prat de Llobregat. “De copas con la Tía Mame” és una web sèrie liderada per Tía Mame, presentadora drag que ens parlarà sobre temes d’actualitat tot explotant el clixé de l'entrevista a figures expertes associat a l'alta cultura, en un to informal i irònic, alhora crític amb el model de consum audiovisual convencional. Dídac Rocho confia en esdeveniments a petita escala per conformar el projecte audiovisual “Cosas sin importancia”; gravat des de la seva rutina de treball amb un telèfon mòbil, observant i connectant aspectes quotidians anodins seguint el ritme idiosincràtic de la ciutat.
La veu de la creació femenina serà protagonista dels espectacles que es podran veure a L’Artesà. Sociedad Doctor Alonso passen per la malla poètica els mecanismes de l'humor. Sofia Asencio es proposa investigar els seus protocols, particularment en relació a la paraula dita, al treball de text... I del monòleg còmic passarem a una autobiografia audiovisual narrada amb la tècnica stop-motion d’animació d’objetes amb Macarena Recuerda. L’Artesà rebrà també "Toná", una preciosa peça de folklore andalús de Luz Arcas/La Phármaco que indaga sobre la fugacitat, la mort i la memòria; perquè ballar la mort és la millor manera de celebrar la vida, una catarsi individual i col·lectiva. Creació en femení. Text, cos, hibridació de llenguatges. Tot a punt per traspassar els límits escènics i fins i tot al vestíbul de L’Artesà tindrà lloc una proposta conjunta amb La Capsa, amb una sessió de DJ després de "Toná". Serà amb la dj i productora pratenca Ona, amb una sessió que combinarà ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000.
Indisciplinats és també música i art sonor. A La Capsa transitarem des de l’elèctronica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius amb Alba Morena i la presentació del seu treball "Las Dos Edades". Fulu Miziki Kollectiv, que venen d’un futur on els humans s'han reconciliat amb la mare terra i amb ells mateixos, inundaran la sala amb la seva proposta d’orquestra Eco-Friendly-Afro-Futurista-Punk, en la que els instruments són fets amb objectes trobats a les escombraries. Els seguirà una sessió d’Oniria Sister, amb una selecció de música funk, disco, afrobeat, brasilera, reggae i electrònica. AL-V tancarà el festival amb el seu remolí de música incòmoda, arriscada i d’alta càrrega visual amb un ritual funerari propi; un directe que passarà de les ombres a la llum, la rave i la celebració infinita.
L’amfitrió és aquell que té convidats a casa, aquell que en especial els atén adequadament i els brinda les seves atencions. Així és com ens hem imaginat juntes les amfitriones indisciplinades. Algú que et pot acompanyar, pels carrers de la ciutat per compartir processos de creacions, espectacles i concerts.Les amfitriones són tres creadores relacionades amb la ciutat i ens acompanyaran de dijous a diumenge.
dimecres, 20 novembre, 2024 - 12:15
dilluns, 18 novembre, 2024 - 10:00
divendres, 15 novembre, 2024 - 17:15