dijous, 16 novembre, 2023 - 12:45
Energia del Prat, la comunitat energètica més gran d’Espanya, amb una generació de fins a 1,2MW, ha escollit Elecsum perquè l’assisteixi en la comercialització d’energia local, neta i econòmica. La col·laboració amb aquesta empresa catalana especialitzada en energia solar suposa un pas endavant en la posada en marxa de la iniciativa pratenca, pionera en el sector de l'energia i que és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament, entitats, empreses i ciutadania per a la producció i l'ús d'energia sostenible a la comunitat.
Energia del Prat, constituïda aquest passat més de febrer pel consistori, entitats de la ciutat com Fundesplai o la Cooperativa Obrera de Viviendas, empreses del municipi i una associació ciutadana d’usuaris i usuàries, estarà en disposició de començar a comercialitzar energia produïda als sostres de la ciutat en els propers mesos. La comunitat ja compta amb 200 kW de potència cedits per l'Ajuntament, a partir dels seus recursos d'instal·lacions municipals, i es preveu que aquesta xifra augmenti de manera significativa en els pròxims anys, amb fins a 1,2 MW en estudi.
Elecsum, una empresa especialista en la gestió integral i digital de comunitats energètiques, ha estat l’empresa triada per Energia del Prat per donar suport a la comercialització. Les seves responsabilitats inclouen la creació i el manteniment d'un espai web personalitzat amb la marca "Energia del Prat", que serveix com a plataforma per a la inscripció dels membres i el seguiment dels recursos de generació renovable. A més, Elecsum oferirà a tots els membres una aplicació que els permet accedir als seus estalvis econòmics, controlar els seus consums i autoconsums energètics, veure i descarregar les factures i accedir a les dades d’impacte ambiental. L’equip d’Elecsum també gestionarà els contractes d'adhesió dels membres, l'acord de repartiment de l'energia i altres documents necessaris per formar part de la comunitat.
Altres aspectes destacats de la col·laboració amb Elecsum inclouen l'enviament d'informació de seguiment als membres, l'eficient repartiment de la potència disponible entre els i les participants i el suport en el procés i la presa de decisions per al millor aprofitament de l’energia entregada. Elecsum també proporcionarà serveis de facturació als membres en nom del promotor, incloent l’emissió de factures.
Per afegir encara més valor a la comunitat energètica, Elecsum també oferirà a través de l’empresa Electra Caldense Energia la comercialització d'energia sostenible sota la marca "Energia del Prat". Aquest servei inclou energia 100% verda certificada, facturació directa i un servei d'atenció al client de primer nivell per a tots el membres de la comunitat.
Aquesta iniciativa conjunta entre l'Ajuntament, l'associació ciutadana i Elecsum representa un pas significatiu cap a un futur més sostenible i descentralitzat en el sector de l'energia. La comunitat energètica d'El Prat de Llobregat és un exemple inspirador de com la col·laboració entre el sector públic i el privat pot impulsar el canvi cap a una energia més neta i renovable per a tothom.
En la junta general de la comunitat, que va tenir lloc el passat 15 de novembre, la regidora de Dret a l’Aigua i Energia Públiques de l’Ajuntament de El Prat, Esther Garcia, ha dit que “Energia del Prat comença a caminar per compartir amb les llars i comerços de la ciutat energia neta i local. I ho farà oferint un servei àgil, senzill i proper, que és quelcom que sovint troba a faltar la ciutadania en el sector elèctric. En aquest sentit, aquesta comunitat local neix amb la voluntat de democratitzar l'energia. Per fer-ho, comptem amb uns excel·lents aliats, l'equip d'Elecsum.
Per la seva part, Xavi Bou, director d’Elecsum ha expressat que aquesta iniciativa suposa “la consolidació definitiva del nostre servei de gestió i acompanyament digital de comunitats energètiques, a la vegada que ens encoratja a seguir treballant en l’impuls del món local en la transició energètica”.
dijous, 2 gener, 2025 - 11:15
dimarts, 24 desembre, 2024 - 08:30
divendres, 13 desembre, 2024 - 14:30