Esteu aquí

Els clubs de lectura de la biblioteca Antonio Martín s’acomiaden fins a l’octubre

Final de curs lector després de nou mesos d’intenses lectures

Biblioteca notícia clubs de lectura

dijous, 20 juny, 2024 - 10:00

Els clubs de lectura s’han convertit en un referent de les activitats per a adults  organitzades des de la biblioteca. Cal recordar que El Prat de Llobregat és un dels municipis amb més clubs de lectura i que cobreix un ampli espectre de temàtiques, interessos i idiomes.

Parlons livre

Dissabte 15 de juny tanca la darrera sessió del curs 2023-24, amb la inquietant novel·la L'attentat, de Yasmina Khadra.

Aquest curs s’han llegit clàssics com el Germinal, d’Émile Zola, sobre crítica social a Les Victorieuses, de Laetitia Colombani, les originals obres d’Amélie Nothomb amb Hygiène de l'assassin, o lectures més lleugeres com Et si c'était vrai ..., de Marc Levy.

Novel·la Negra

La primera lectura de la temporada allà per l’octubre va ser el thriller 1280 almas, de Jim Thompson, al qual van seguir èxits com El buen padre de Santiago Díaz, o Irène del prolífic Pierre Lemaître. Tanca el cicle al juny Tres, de Dror Mishani, en un joc a tres (tres dones i un mateix home) on ningú diu la veritat.

Grans lectors

Els participants d’aquest club adreçat a la gent gran es troben a la Biblioteca el tercer divendres de mes. Es fa en col·laboració amb el Departament de Ciutadania de l'Ajuntament, Programa de la Gent Gran.

Enguany les lectures han estat molt diverses: Less, d'Andrew Sean Greer, sobre la complexitat de les relacions personals i prendre decisions, La volta al món en 80 dies, de l’incombustible Verne, i Soldados de Salamina, del Javier Cercas que va venir al Cèntric dins del cicle Diàlegs. Tanca la temporada, un clàssic d’Edgard Allan Poe, El escarabajo de oro.

Enjoy Reading

El club el condueix el personal de la biblioteca amb el suport d'auxiliars de conversa nadius del programa municipal Interseccions. Es llegeixen novel·les en anglès i tots els comentaris i reflexions entorn de la lectura són sempre en aquest idioma.

Educated, de Tara Westower va inaugurar la temporada, un llibre llarg que va durar dues sessions i on l’eix principal és el poder de l’educació per canviar les opcions de vida. No podien faltar autors de renom com Hemingway i el seu Green hills of Africa, una novel·la amb elements autobiogràfics, o l’extravagant The Forth hand, de John Irving.

La delicada The midnight library, de Matt Haig, tanca el club al juny.

En Femení: la veu i la paraula

Un dels temes estrella dels últims temps (dones i feminisme) està en el nucli d’aquest club. Annie Ernaux, guanyadora del Nobel de Literatura 2023 va obrir la sessió d’octubre amb Los armarios vacíos. La van seguir títols com l’aclamada El color púrpura, d’Alice Walker, La ridícula idea de no volver a verte, de Rosa Montero. Potser la més destacable va ser Les nostres mares, amb la presència de l’autora, Gemma Ruiz. Un llibre quevol honorar la generació que va renunciar als somnis perquè les seves filles sí que poguessin triar”. El tancament al juny va a càrrec de La decisió, de Viola Ardone.

La biblioteca recolza amb recursos els clubs més enllà de les seves portes

Altres clubs que reben el suport de la biblioteca en la gestió de lectures i lots de llibres són: Català fàcil -dos grups- (Normalització lingüística), Novel·la històrica (Arxiu Municipal), Enjardinades (CC Jardins de la Pau), Associació de dones Frida Kahlo (CC Sant Jordi - Ribera Baixa), Llegim ciència (CC Palmira Domènech), Esplai Gent Gran La Caixa i CPS Francesc Palau amb dos grups actualment.

La Biblioteca Antonio Martín emplaça els participants dels clubs i els interessats fins a l'octubre. Com cada nova temporada, les inscripcions en línia s'obriran a partir de setembre. 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

La Festa Major del Prat comença demà i des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament. Un any més, s’acti...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 15:00

Creació, art i artesania a L'Aparador, el mercat de la Festa Major del Prat!

El diumenge 29 de setembre, d'11 a 21 h, trobrareu tallers gratuïts, espai de...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 14:00

Torna la Col·lectiva de Torre Muntadas, l'exposició més eclèctica de la ciutat

Amb una convidada especial: L’Agrupació Fotogràfica Prat que enguany celebra...