Esteu aquí

El Mercat de Pagès no s'atura a l'estiu per continuar abastint la ciutadania de producte fresc i de qualitat

Se celebra cada dissabte a la plaça de Pau Casals del Prat de Llobregat

El Mercat de Pagès a l'estiu

dimecres, 26 juny, 2024 - 12:45

El Mercat de Pagès no tanca per vacances. La seva activitat es manté durant els mesos d'estiu per posar a l'abast de veïns, veïnes i visitants el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, que ara viu la temporada més productiva de l'any.

Si bé el producte local més reconegut i demandat és la Carxofa Prat, típica de l'hivern, és durant el juliol, l'agost i el setembre que els camps de la comarca ofereixen més varietat de producte. Això es tradueix en una gran disponibilitat de fruites i hortalisses de temporada en el Mercat de Pagès i en els restaurants de la ciutat que treballen amb productes de quilòmetre zero.

Tomàquets, fruites variades i el meló del Prat

El tomàquet, ingredient fonamental de molts plats refrescants típics d'aquesta època, és un dels protagonistes de la temporada, ja que ara és quan té millor sabor i aroma. L'acompanyen, a l'horta del Baix Llobregat, nombroses hortalisses, com la bleda, els espinacs, el carabassó, el pebrot, la pastanaga o el cogombre. També és un bon moment per comprar blat de moro o alfàbrega de proximitat, que desapareixen quan comencen a baixar els termòmetres.

Les fruites d'estiu també són molt apreciades. Per exemple, podreu trobar una de les grans estrelles dels nostres camps, el meló del Prat, un producte de molta qualitat i tradició. Tal com passa amb la carxofa, el terra deltaic fa que aquesta fruita sigui especialment dolça i gustosa.

Alimentació de proximitat i de temporada

El Mercat de Pagès del Prat de Llobregat, que va fer deu anys el passat 2023, és una parada obligada per a totes aquelles persones que busquen consumir productes locals, de qualitat i més sostenibles. La iniciativa permet comprar directament als pagesos i les pageses les fruites i hortalisses que conreen al Parc Agrari del Parc Llobregat. 

El Mercat de Pagès del Prat de Llobregat té lloc cada dissabte de 8 a 14 h a la plaça de Pau Casals.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 17 juliol, 2024 - 08:15

Més d’un miler d’estudiants participen en els tallers del Servei Local d’Ocupació

La iniciativa vol acompanyar i apropar els i les joves al món laboral
Neteja

dilluns, 15 juliol, 2024 - 10:00

Els Serveis de neteja i jardineria s’adapten amb l’arribada de les altes temperatures

L’objectiu és evitar els moments de més calor durant el dia. Com ja es va fer...