Esteu aquí

Presentació de Manifesta 15 a la ciutat del Prat de Llobregat

La Biennal se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre, sent la setmana del 19 al 24 de novembre la Focus Week al Prat amb una programació específica d'activitats

Moment de la presentació del programa local Manifesta 15, que es va fer el passat mes de juny al Centre d’Art Torre Muntadas.

dijous, 4 juliol, 2024 - 08:45

Manifesta és una biennal d’art contemporani europea que canvia de ciutat cada dos anys. En aquesta quinzena vegada supera, per primera vegada, l’abast municipal i s’adreça a diferents ciutats de la regió metropolitana. El Prat serà una de les dotze seus participants.

Entre el 8 de setembre i el 24 de novembre del 2024, Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, oferirà una àmplia programació d’activitats culturals de formats diversos (exposicions, xerrades i tallers) que tenen com a eix temàtic la transició ecosocial i conviden a repensar la forma de vida urbana.

Biennal d'art d'àmbit metropolità

Manifesta 15  Barcelona Metropolitana uneix diferents projectes a través de tres clústers situats a la regió metropolitana de Barcelona. Cada clúster o zona geogràfica aborda una temàtica de la biennal i té una seu principal.

Així la zona del Besós amb Les Tres Xemeneies tindrà com a temàtica “Imaginant futurs”, la zona de Collserola amb el Monestir de Sant Cugat tractarà la temàtica “Cuidar i cuidar-nos”, i finalment, la zona del Delta del Llobregat tindrà com a seu principal la Casa Gomis i tractarà la temàtica “Equilibrant el conflicte”, abordant el debat entre la preservació ecològica i el creixement econòmic, urbanístic i aeroportuari. Aquest espai acollirà diferents intervencions artístiques nacionals i internacionals com Lola Lasurt, Elmo Vermijs o The Embassy of the North Sea.

El programa complert d’artistes principals ja es pot consultar a la web manifesta15.org. Les tres seus principals es podran visitar a través d’una entrada única de 15 € que ja es pot adquirir a través del mateix web i té múltiples descomptes.

M15+ El Prat, la proposta local dins de la Biennal

Cada ciutat participant disposa d'una setmana específica on es concentra la proposta de programació local, la Focus Week. Durant la setmana del 19 de novembre, el Prat tindrà el protagonisme metropolità amb propostes en què artistes, pensadors i ciutadania dialogaran sota el tema “Equilibrant el conflicte”.

El Servei de Cultura ha preparat un programa molt divers en formats i temàtiques que plantejarà, des de diferents perspectives, preguntes i respostes als reptes ecosocials globals del món contemporani: la crisi climàtica, la transició energètica, la sobirania alimentària, les relacions interespècies etc...

Durant la setmana hi haurà debats, taules rodones, presentacions de projectes artístics, espectacles escènics, als diferents centres culturals de la ciutat i a l’estructura mòbil itinerant de ciutat a ciutat, que s’ubicarà a la plaça de Catalunya durant la Focus Week. També s’organitzaran visites en grup a la programació artística d’algunes seus Manifesta.

Un esdeveniment obert a artistes, escriptores, col·lectius de defensa del territori, investigadores, pratencs i pratenques interessades en l’art, la cultura i l’ecologia.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 3 juliol, 2024 - 10:00

Els concerts al porxo tanquen l'activitat de L'Escola del curs 23-24

Han passat per L'Escola d'Arts en Viu aproximadament 1000 alumnes al llarg d...

dimarts, 2 juliol, 2024 - 17:00

Descobreix l'estiu a la terrassa de La Capsa

NoDJSessions, concerts de talent local i cinema amb banda sonora en directe!

dimarts, 2 juliol, 2024 - 10:00

Tres alumnes de L'Escola d'Arts en Viu accedeixen als estudis superiors de música

L'escola té un programa de preparació per a les proves d'accés als estudis...