Esteu aquí

Adif interromprà la circulació de trens entre Barcelona i Gavà aquest cap de setmana a causa de les obres per construir un nou accés a l’aeroport

Les persones que vulguin desplaçar-se des del Prat a Gavà o Viladecans disposaran d’un servei de bus alternatiu, mentre que les que vulguin anar a Barcelona podran fer-ho amb la L9 de metro o el bus de la línia 65

Tall circulació R2

dimarts, 24 setembre, 2024 - 09:45

Un servei de transport per carretera entre Barcelona i Gavà substituirà els trens de les línies R2 el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre. La interrupció de la circulació ferroviària, que afecta les persones viatgeres que utilitzen l’Estació del Prat, es deu als treballs que Adif està executant per a la construcció del nou accés ferroviari a l’Aeroport del Prat i pel desplegament del sistema ERTMS a la xarxa de Rodalies.

El Pla Alternatiu de Transport per carretera que Renfe ha dissenyat de forma conjunta amb la Generalitat i amb els ajuntaments dels municipis afectats oferirà fins a 128 autobusos a l’hora per connectar Gavà i Barcelona. Entre aquests, hi haurà busos llançadora entre les dues ciutats i busos, només en sentit Gavà – Barcelona, amb parada al Prat (a la plaça de l’Estació) i a Viladecans.

Afectacions al Prat

Així doncs, les persones que durant aquest cap de setmana vulguin desplaçar-se des del Prat a Viladecans o Gavà o a la inversa, disposaran d’un servei alternatiu per carretera que tindrà una freqüència de 20 busos / hora, de 5 del matí a 12 de la nit. Les persones que vulguin fer el trajecte entre el Prat i Barcelona podran fer servir, com sempre, la L9 de Metro o la línia de bus 65.

El servei de transport alternatiu és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Segons la normativa de transport per carretera, no està permès accedir als autobusos amb bicicletes i mascotes.

Millores tècniques i de connexió amb l’aeroport

Les actuacions per a l’execució del nou accés ferroviari a l’aeroport es duran a terme en la infraestructura, els sistemes d’energia i electrificació i els de control de comandament i senyalització i operacions per a l’extensió d’una de les vies del Prat i d’enllaç amb els futurs ramals que connectaran amb la nova infraestructura. En relació amb la implantació del sistema ERTMS, es realitzaran operacions d’adaptació d’elements de camp com circuits de via i sistemes de senyalització als trajectes Gavà - El Prat, El Prat - Bellvitge i Castelldefels - Garraf i es posaran en servei els nous enclavaments o sistemes informàtics de gestió del trànsit, a les estacions del Prat, Gavà i Castelldefels.

Compartir

Noticies relacionades

Itinerari i mirador delta del Llobregat

divendres, 20 setembre, 2024 - 10:00

El Prat gaudirà d’un altre mirador i d’un nou itinerari adequat gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Costa Barcelona Delta Llobregat

El projecte global, liderat per la Diputació de Barcelona i en què participa...
Nou X2 Express

dimarts, 17 setembre, 2024 - 12:30

El Pratexprés funcionarà també els caps de setmana

La nova línia X2 substitueix la 165 per oferir un servei més ràpid i major...

dijous, 12 setembre, 2024 - 17:45

Nova programació de tallers i activitats de la Jugateca Ambiental de tardor

Diumenge, i fins al mes de desembre, comença un nou cicle d’activitats a les...