Esteu aquí

Torna la Col·lectiva de Torre Muntadas, l'exposició més eclèctica de la ciutat

Amb una convidada especial: L’Agrupació Fotogràfica Prat que enguany celebra el seu 40è aniversari

dimecres, 25 setembre, 2024 - 14:00

La consolidada exposició d'artistes locals "La Col·lectiva" torna a acollir una àmplia mostra d'obres de diferents artistes.

Tothom qui ho vulgui podrà apropar-se a gaudir de les més de 80 obres que s’exposen a la Sala d'Art Josep Bages, un espai per connectar amb sensibilitats artístiques diverses i on deixar-se portar per la curiositat i les inquietuds creatives.

La inauguració serà dissabte de Festa Major, el 28 de setembre a les 12.30 h. Com ja és habitual, ens trobarem en un ambient festiu en el que compartir processos de creació i diferents formes de concebre la pràctica artística.

Durant la resta dels dies de Festa Major, l’exposició romandrà oberta en horari especial d’11 a 14 h i de 18 a 20 h. A partir d’aquestes dates es podrà continuar visitant fins al 27 d’octubre en l’horari habitual del centre: de dimarts a divendres de 17 a 20 h; caps de setmana i festius d’11 a 14 h.

Durant els dies d’exposició, tindreu la possibilitat de descobrir el treball d’artistes emergents i de llarg recorregut, amb exploracions en àmbits diversos de la creació: dibuix, pintura, escultura, maquetes, edicions de llibres, obra gràfica, escultures, instal·lacions, fotografia i artesanies.

L'exposició també resulta un moment per recordar i tornar a descobrir els col·lectius d’arts visuals més consolidats de la ciutat: artistes que s’apleguen des de fa anys per afinitats artístiques i que exhibeixen les seves obres a la Sala d'Art Josep Bages com a conjunt.

L’Agrupació Fotogràfica Prat, convidada especial a la mostra

Enguany una de les associacions culturals més veteranes de la ciutat, dedicada a la promoció i divulgació de la fotografia, celebra el seu 40è aniversari.

Amb motiu de l’efemèride, ha estat desplegant una sèrie d’exposicions i activitats especials al llarg dels mesos en diferents centres culturals i educatius de la ciutat per fer-nos-en partícips; a més de l’habitual organització de concursos, xerrades, cursos, projeccions i tota mena d’actes relacionats amb aquesta disciplina.

Al Centre d’Art Torre Muntadas, en sintonia amb aquest esperit col·laboratiu i obert de l’associació, La Col·lectiva de Festa Major destaca amb una instal·lació de fotografies sota el títol “El Prat és una festa!” un conjunt d’imatges associades a festivitats i celebracions realitzades per membres de l’agrupació.

Amb la complicitat i suport municipal, ha organitzat quatre exposicions més que coincidiran en el temps a partir de finals de setembre i per a les que hi ha prevista una visita amb membres de l’agrupació per connectar-les i conèixer una mica més a fons la seva activitat. Aquesta activitat tindrà lloc el 25 d’octubre.

Altres exposicions organitzades amb el suport d’Unzip Arts Visuals, les podreu visitar al Centre Cívic Jardins de la Pau, Cèntric Espai Cultural i l’Escola d’Arts Visuals del Prat entre els mesos de setembre i novembre.

Menció especial Torre Muntadas i premi a l’Artista XL

Amb la idea d’incentivar la participació, l’observació atenta de les obres i la visita a l’exposició, es promouen els premis de La Col·lectiva, una acció que s’emmarca en els dies de Festa Major com una activitat més del programa festiu, amb caràcter de celebració i fora de lògiques competitives.

Hi ha dues categories:

  • Premi especial del públic a l’Artista XL del Prat 2024, atorgat per votació popular. L’objectiu és convidar a totes les persones assistents a l’exposició a mirar les obres més enllà del primer cop d’ull, a submergir-se en les propostes i dedicar un temps i atenció especial a la feina del veïnat pratenc que hi participa.
  • Menció especial Torre Muntadas, atorgada per l’equip gestor del centre d’art. Es premia artistes emergents o que fan una aportació especial al conjunt de la mostra, a qui es vol animar a formar-se artísticament per aprofundir en la seva pràctica.

Us esperem a participar! Els horaris i dies de votació, a continuació:

  • Dissabte 28 de setembre de 18 a 20 h.
  • Diumenge 29 i dilluns 30 de setembre d'11 a 14 h i de 18 a 20 h.

La comunicació de les obres seleccionades es resoldrà públicament divendres 4 d’octubre a través de les xarxes socials del programa Unzip Arts Visuals (Instagram: @unzip_elprat / Facebook: UNZIPelprat / Web: elprat.cat/unzipartsvisuals

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45

La Festa Major comptarà de nou amb un Punt lila

La Festa Major del Prat comença demà i des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament. Un any més, s’acti...
Festa Major gegants

dijous, 26 setembre, 2024 - 10:15

Comença la Festa Major del Prat, amb propostes consolidades i una picada d’ullet al talent local

Entre el 27 i el 30 de setembre, carrers i places de tota la ciutat s’omplen...

dimecres, 25 setembre, 2024 - 15:00

Creació, art i artesania a L'Aparador, el mercat de la Festa Major del Prat!

El diumenge 29 de setembre, d'11 a 21 h, trobrareu tallers gratuïts, espai de...