dijous, 1 gener, 2004 - 15:08
Per evitar els problemes que provoquen, s'ha elaborat un pla d'actuació, que es preveu desenvolupar en tres anys i que té per objectiu substituir-los per arbres d'altres espècies. L'hivern del 2004 s'actuarà sobre un altre 30% dels pollancres problemàtics (d'aquests, entre un 18 i un 20% serà possible replantar-los en zones externes al casc urbà), mentre que l'hivern del 2005 es preveu finalitzar la feina de reposició de tots aquests arbres. Aquestes tasques es faran totes en període de Nadal per tal de no destorbar l'activitat escolar. Els pollancres seran replantats en espais periurbans si aquest procés és viable.
Els arbres de l'espècie Populus canadensis (híbrid resultant de l'encreuament del P. nigra d'origen europeu i el P. deltoides d'origen americà) són una espècie anemòfila, és a dir, les seves petites llavors es troben acompanyades d'un plomall de pèls que en facilita el transport per l'ambient i la reproducció. El fenomen de les llavors amb els plomalls que volen es dóna puntualment cada any i genera molts problemes d'al·lèrgia i de brutícia, entre altres.
Al Prat tenim alguns arbres d'aquesta espècie i el mes de maig passat va tenir lloc un episodi inusualment greu, provocat bàsicament per les condicions climàtiques extraordinàries de molta pluja durant l'estiu anterior i de bonança a finals d'hivern. Això va facilitar que els arbres dediquessin els seus recursos a la reproducció en comptes de dedicar-los al creixement vegetatiu. El barri de Sant Jordi- Ribera Baixa i el sector de llevant de la ciutat, comprès entre la carretera de la Marina, l'avinguda Verge de Montserrat i el carrer Sarajevo, van ser els punts més conflictius per la concentració d'arbres d'aquesta espècie.
divendres, 13 desembre, 2024 - 14:30
dimecres, 11 desembre, 2024 - 14:30
dilluns, 9 desembre, 2024 - 14:15